logo
 
Albums
Category
Sorting

De Hindelooper Kamer het sien naam te danken aan bakker Frans Johannes van Elselo (1861-1937). Frans Johannes kwam út Hindeloopen, maar ferhuusde naar Sneek en trouwde met een Sneker meiske.
5 Images
 
Alle Snekers salle wel wete dat er in het bolwerk fan de Kerkgracht een poortsje sit. At het over dat poortsje gaat, wurdt der altied bij fermeld dat het bedoeld is de boer die op het boerderijtsje dęr achter woande, de gelegenheid te geven sien fee en de mest makkelijk af te foeren.
5 Images
 
Meer as honderd jaar het er op ‘e Kerkgracht een skattig tuunhuuske staan. Het stond in de tuun fan Dokter Gerben Bouma (1858-1935). Hij woande vanaf 1886 aan Wijde Noorderhorne 1, en had achter sien huus een groate tuun, tot aan de Kerkgracht aan toe.
5 Images
 
Op initiatief fan de VVV werd in 1926 an de oever fan het Sneekermeer het Paviljoen opend. De heer Martinus J. Houwink, die jarenlang foorsitter weest was van de VVV, fond dat er nog wel wat leuks bijbouwd wurde kon en skonk út eigen beurs nog een uutkiektoren, die naast het Paviljoen kwam te staan.
3 Images